Domácí cukrová lízátka
V kastrůlu smícháme:
10 lžic cukru krystal
10 lžic vody
4 lžíce octa
kapičku potravinářského barviva.
Vše vaříme 10 - 12 minut. Že je hotovo poznáme, že nám začně hmota houstnout a bublinkovatí. Po nalití do formiček je stále zřejmé vaření.
Nakonec už jen do hmoty zapíchneme špejle či tyčinky a čekáme až lízátko ztvrdne.
Octa se bát nemusíme. Při vaření se nám vyvaří voda a ocet, což je při výrobě i cítit. Takže v chuti nebude znát.
Lízátka jsou jako ta dudlíková z pouti. a pokud chceme pro děti líza barvící, atačí do nich přidat o trochu více potravinářského barviva :-)
Mohu doporučit...Je to super recept.Už moje mamka ho dělala když jsem byl ještě kluk.Stendly
OdpovědětVymazat