Polymer clay - Fimo - Tutorials - Patterns - Tips&Tricks - How to - Step by step - Cane - Recycled - Upcycled - Made with kids

středa 20. srpna 2008

About FIMO

FIMO soft - snadno spracovatelná a tvárná hmota. Vytvrzuje se v troubě 20 - 30 minut při 110°. Jednotlivé barvy lze spolu míchat. Soft je vhodný pro svoji měkkost k práci s extrudérem.

FIMO classic - tvrdší jak fimo soft. Déle se musí v rukou hníst. Vhodná pro práci na náročnějších projektech k velice jemným detailům. Peče se také při 110° po dobu 20 - 30 minut. Oproti soft je ale hmota po upečení pevnější. Barvy lze se sebou míchat.

FIMO effect - řada polymerových hmot s různými efekty. Najdeme tu hmoty metalické, průhledné, fosforeskující, imitující jiné materiály apod.

FiMO air - Basic: Na vodní bázi. Vytvrzuje se vzduchem. Stupeň smrštění je 7%. Vyrobeno na přírodní bázi a tak je vhodná pro děti.
- Light: na vodní bázi, extra jemné konzistence, tvrdnoucí na vzduchu s výrazně sníženou hmotností. Stupeň smrštění se udává 8%.
- Microwave: odlehčený materiál na vodní bázi, který se vytvrzuje v mikrovlnných troubách. Tato hmota velice dobře drží tvar s minimálním úbytkem méně než 5%.
- Naturals: "přírodní" modelovací hmota na vodní bázi. Vytvrzuje se vzduchem. Je vyrobena z 95 % přírodních látek materiál má přírodní vzhled. Po vytvrdnutí velmi tvrdé a extrémně odolné vůči prasknutí a zlomení, takže je ideální pro tvoření panenek, loutek. Postaviček, dekorací atd. Lineární smrštění je pouze 8%.

FIMO Puppen - je modelína nejen na modelování loutek, ale také pro jemnou modelářskou práci a přesné detaily. Používá se zejména pro tvorbu miniaturních panenek.

Žádné komentáře: